Hoe werkt kidstennis?

In de winter van 2006-2007 is tennisschool Progression in samenwerking met TC Stabroek ingestapt in het Kids tennis project van Tennis Vlaanderen. Tennisles wordt zo op een kwalitatieve en erkende wijze gegeven.

Wat is Kidstennis?

Het KidsTennisproject omvat een vernieuwde opleidingsstructuur voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Met KidsTennis wil Tennis Vlaanderen de kwaliteit van de jeugdwerking in clubs verhogen en daarvoor richt het zich op de verschillende partners betrokken bij de opleiding van de jeugd.
De doelen zijn:
- Kinderen aantrekken en op een correcte en leuke manier leren tennissen
- De trainers voorzien van het nodige didactisch materiaal om kwaliteitsvol les te geven
- De interesse en betrokkenheid van de ouders verhogen
- Clubs ondersteunen bij organisatie van de lessen


Het KidsTennis sporttechnisch concept is vrij eenvoudig. Aan de verschillende vaardigheidsniveaus wordt een kleur toegekend. De kinderen kunnen overgaan naar een volgende kleur (niveau) wanneer ze slagen voor een aantal testjes.

Aan de verschillende niveaus zijn verschillende soorten ballen en groottes van tennisveldjes verbonden. Dit zorgt ervoor dat elk kind in zijn eigen leefwereld kan spelen en oefenen. Belangrijk is dat niet te snel gevorderd wordt naar een groot veld en harde ballen : dit kan op termijn de technische verbetering van tennisslagen immers in de weg staan!

Hoe kunnen de ouders deze werking ondersteunen?

Het is belangrijk dat de lesgever en de ouders elkaar niet tegenspreken : zorg er voor dat je op dezelfde golflengte zit met de lesgever zijn aanpak.

Wanneer je als ouder met je kinderen een keer gaat oefenen is het van belang de juiste tennisballen te gebruiken en op de juiste grootte van tennisveld te oefenen

Stimuleer je kind(eren) om ook een keer deel te nemen aan tornooitjes, interclub, enz. Probeer op geregelde tijdstippen ook oefenmomenten in te plannen buiten de tennislessen : spreek af met andere ouders en kinderen...

Kidstennis kleuren

Tenniskids is volledig afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van een kind. Dit zie je terug in de vier verschillende fases, Blauw, Rood, Oranje en Groen; Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten, waardoor kinderen tennis snel leren spelen.

Lees meer op de website van Tennis Vlaanderen: https://www.tennisvlaanderen.be/start-to-tennis-kids